Officiële top Trouwlocaties
Om een idee te krijgen
Het Academisch Genoodschap
Theetuin Weesp www.theetuin.nl
Hôtel Droog Amsterdam www.hoteldroog.com
Van Gogh Kerkje Nuenen http://www.vangoghkerkje.nl
Tip: loop je schoenen tijdig in
Tip: geen foto's maken met mobieltjes tijdens de ceremonie
Workshop
Spreken in het openbaar voor wie en hoe voor te bereiden?
In de workshop komen onderwerpen naar voren zoals:
verbaal en non verbale communicatie; bewoording en verwoording; tekst voorbereiden; benutten van de tijd; aanpassen aan het publiek; oefeningen; stemgebruik etc.
Iets voor jou? Stuur mij dan een e-mailtje, dan geef ik alle noodzakelijke informatie (data, tijden, kosten).
Trouwen in volledige gemeenschap van goederen
Voor 1 januari 2018 trouwde je standaard in gemeenschap van goederen als je vooraf niet naar de notaris ging. Dat is veranderd. Willen jullie in gemeenschap van goederen trouwen? Dan moet je sinds 1 januari 2018 juist naar de notaris om dat te regelen. Dit zijn in het kort de gevolgen:
-
Persoonlijke bezittingen en schulden van jou en je partner van voor het huwelijk worden gezamenlijke bezittingen en schulden.
-
Alle bezittingen en schulden tijdens jullie huwelijk zijn gezamenlijk.
-
Gaan jullie uit elkaar, dan moeten jullie alle bezittingen en schulden door de helft delen.
-
Trouwen op huwelijkse voorwaarden
-
Als je wilt trouwen op huwelijkse voorwaarden dan ga je naar de notaris om met je aanstaande echtgenoot afspraken te maken over jullie bezittingen en schulden voor, tijdens en na jullie huwelijk. Je kunt dan aangeven wat wel en wat niet gezamenlijk is en hoe jullie je bezittingen en schulden verdelen als jullie uit elkaar gaan.
-
Wat gebeurt er met ontvangen erfenissen en giften?
-
De meeste mensen die iets schenken of nalaten, doen dat met een uitsluitingsclausule. Dat betekent dat de schenking of nalatenschap alleen van de ontvanger van de schenking of erfenis is. Hierdoor wordt de schenking of erfenis niet van jullie samen. Als jullie uit elkaar gaan, hoeven jullie de ontvangen schenking of nalatenschap niet te verdelen.
-
Een van jullie overlijdt
-
Huwelijkse voorwaarden kúnnen ongunstig uitpakken. Dat is vooral zo als de partner met het meeste vermogen overlijdt. Als het vermogen naar de andere partner gaat, bestaat de kans dat de ontvangende partner meer erfbelasting moet betalen dan bij een huwelijk in gemeenschap van goederen.
+31 (0) 610052210 / stouttrouwt@gmail.com
*met dank aan Pieter Stout, Jos Henrichs & Sylvia Huijsmans (foto's)